Zarejestruj

Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Posty: 24
Dołączył(a): 2012-12-28, 09:29

Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez Wesołek » 2014-02-16, 15:59

Czy ktoś ma konto osobiste w Alior Banku - proszę o opinie na temat tego konta. Będę wdzięcznym za uwzględnienie w nich opłat, wad i zalet tego konta.
Czekam na odpowiedzi.

Avatar użytkownika
Posty: 23
Dołączył(a): 2013-06-28, 21:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez Jowisz » 2014-02-17, 21:22

No ja mam konto w Alior Banku więc mogę napisać kilka słów na jego temat w formie opinii. Co do samego prowadzenia konta nie mam zastrzeżeń, żadne przelewy nigdy się nie zgubiły, konto łatwe w obsłudze, bezpieczne itd. Co do oferty - myślę, że obecnie na rynku jest kilka ofert, które sa troszkę lepsze of Alior...

Opłaty w Koncie osobistym Alior
Co do opłat to ja mam stałą opłatę 6 złotych co miesiąc -jest to opłata za kartę.Darmowe rzeczy w koncie:
0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie
0 zł za prowadzenie konta i 6 zł miesięcznie za kartę płatniczą
0 zł za przelewy internetowe (krajowe, w złotych)
0 zł za pakiety "Pomocni Fachowcy" i "Osobisty Asystent

Bardzo fajna opcja to te pakiety pomocni fachowcy - co prawda to podstawa ale zawsze :)

Duży minus tego konta pojawia się wówczas kiedy Alior Bank nie jest naszym głównym bankiem. Wtedy opłąta za kartę wynosi już aż 10 złotych, pojawia się także opłata za prowadzenie konta w kwocie 8 złotych, wypłaty ze wszystkich bankomatów kosztują 3 złote.
Nie możemy też korzystać z pakietów pomocnych fachowców itp, które dostępne są w koncie kiedy Alior jest naszmm głównym kontem - tak więc uważajcie przy wyborze konta.

Podsumowując moja opinia 4 na 5 - dobre konto, łatwe w obsłudze, ciekawe rozwiązania dodatkowe w cenie konta ale sporo innych opłat, na które można się przypadkiem natknąć.

Avatar użytkownika
Posty: 30
Dołączył(a): 2014-06-12, 08:04

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez buduaros » 2014-06-12, 08:32

konto w Alior Banku jest bardzo fajne. Nie ma praktycznie opłat (chyba, że za przelew natychmiastowy). Poza tym Alior Bank oferuje sporo dodatkowych usług przez co konto to jest takie atrakcyjne. Jak znajdziesz ranking czerwcowy kont bankowych to tam znajdziesz wyszczególnienie wszystkich dodatkowych bajerów :)

Posty: 32
Dołączył(a): 2014-06-17, 08:23

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez opiniowiec » 2014-06-17, 08:28

fajne warunki ma dla klientów, których "AB jest głównym bankiem" wtedy większość usług jest zupełnie darmowych (jedynie opłata za kartę jak we wszystkich innych bankach). gorsze warunki są dla osób spoza AB, ale też nie najgorsze

Posty: 32
Dołączył(a): 2014-07-01, 14:03

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez watchowy » 2014-07-01, 14:05

Dziś natknąłem się na ofertę Alior Banku, kurde, wydaje się świetna. na prawdę nie ma w ogóle opłat? Czy ktoś korzystał i wie czy nie ma tam żadnych haczyków?

Avatar użytkownika
Posty: 20
Dołączył(a): 2014-07-10, 11:29

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez rybunka » 2014-07-10, 11:34

no własnie tez przeglądam ich ofertę i jak patrzę to warunki mają całkiem ok - oplata tylkoz za kartę płatniczą 5zł - i brak dodatkowych kosztów.

Posty: 25
Dołączył(a): 2014-07-21, 13:58

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez smolny » 2014-07-21, 14:20

moja znajoma całkiem niedawno tam zalozyła i się chwaliła ostatnio, ze podobno całkiem neizłe jest tam konto.

Posty: 20
Dołączył(a): 2014-07-22, 13:35

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez dollar » 2014-07-22, 13:37

moja znajoma ma w Alior Banku konto od około pół roku i mówi, że jej bardzo odpowiada. na stronie banku są dokładne wytyczne jeśli chodzi o konto osobiste. można łatwo porównać z innymi ofertami

Posty: 29
Dołączył(a): 2014-08-30, 20:28

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez Estera » 2014-08-30, 21:45

Ogólnie Alior ma świetną propozycję, więc każda jego oferta jest na wysokim poziomie. Klientowi poświęca sie wiele uwagi, co jest niezwykle istotne.

Posty: 25
Dołączył(a): 2014-09-19, 10:20

Re: Konto osobiste w Alior Banku Opinie

Postprzez gregor » 2014-09-19, 10:28

polecam sprawdzić opinie o koncie w alior banku na stronie/ forum internetowym http://www.via.com.pl/ :D

Następna strona


Powrót do Alior Bank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość