Zarejestruj

Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Posty: 24
Dołączył(a): 2012-12-28, 09:29

Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez Wesołek » 2014-02-16, 16:01

Zastanawiam się nad wzięciem kredytu hipotecznego w Alior Banku - czy możecie pomóc mi w podjęciu tej decyzji?
Jakie opinie na temat tego kredyt, jego oprocentowania i innych opłat macie?

Avatar użytkownika
Posty: 23
Dołączył(a): 2013-06-28, 21:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez Jowisz » 2014-02-17, 21:32

Wesołek napisał(a):Zastanawiam się nad wzięciem kredytu hipotecznego w Alior Banku - czy możecie pomóc mi w podjęciu tej decyzji?
Jakie opinie na temat tego kredyt, jego oprocentowania i innych opłat macie?


Zapewne chodzi CI tutaj o kredyt w Aliorze o nazwie MEGAHIPOTEKA tak? Tak się dobrze składa, że dość nie dawno bo 3 miesiące temu przechodziłem przez proces udzielenia kredytu i mogę na ten temat rzec parę słów :)

Tak więc zacznę może od tego, że kredyt ten jest dostępny w ramach kredyt MDM także tutaj duży plus dla Aliora - nie każdy kredyt można wziąć w ramach kredyt mieszkanie dla młodych.

Kolejna sprawa to wstępna decyzja o udzieleniu kredytu - czeka się na nią tylko jeden dzień. Co prawda jest to wstępna decyzja ale zawsze już wiemy, że możemy się starać o ten kredyt i gromadzić formalności czy sobie odpuścić. Dla porównania powiem, że moja znajoma na taką decyzję w DB czekała coś około 3 tygodni - tak więc chyba jest spora różnica prawda?

Prowizja od kredytu równa się tutaj 0% - szału nie ma bo kazdy Bank w kredycie hipotecznym rezygnuje z prowizji, no prawie każdy.

Marża 1.4% dla kredyt w złotówkach - nie jest to dużo ale i nie mało. Można spotkać oferty banków, które z marżą schodzą poniżej 1 pkt %.

Oprocentowanie jak wszędzie zmienne więc ja się kierowałem tutaj kwotą jaką trzeba będzie oddać.

Dlaczego wybrałem ten kredyt?

Szybko go dostałem, oferta jest dosyć korzystna no i można było skorzystać z MDM.

Posty: 23
Dołączył(a): 2014-05-01, 19:09

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez renatka33 » 2014-05-01, 19:19

Ja obecnie spłacam ten kredyt hipoteczny w Aliorze i muszę przyznać, że to był bardzo dobry wybór. Szybko przebrnąłem przez wszystkie procedury - bank bardzo w tym pomaga i oferuje przy tym bardzo dobre warunki kredytu :)

Avatar użytkownika
Posty: 20
Dołączył(a): 2014-07-10, 11:29

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez rybunka » 2014-07-10, 11:39

jak patrzę na kredyt hipoteczny "Megahipoteka" w Alior Banku:
-marżę od 1,50% (dla kredytu w PLN)
-prowizję 0%
-możliwość zawieszenia spłaty kapitału do 6 miesięcy w roku (łącznie nawet na 5 lat)
-wybór waluty: PLN/CHF/EUR/USD/GBP*
-możliwość skorzystania z dofinansowania w ramach Programu "Mieszkanie dla Młodych"

Avatar użytkownika
Posty: 30
Dołączył(a): 2014-09-25, 11:44

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez terminowo » 2014-09-25, 11:49

według mnie warunki na pierwszy rzut oka wydają się na prawdę w porządku. Alior Bank ma niezłe produkty bankowe - sporo osób poleca kredyty w ty banku. Wiadomo, trzeba to jeszcze przeliczyć, jak to będzie wyglądało w przypadku konkretnego kredytu :)

Posty: 30
Dołączył(a): 2015-01-23, 10:27

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez wilkosz » 2015-01-23, 10:51

A czy kredyt hipoteczny w Alior Banku dostępny jest w MDM?

Posty: 28
Dołączył(a): 2015-02-23, 10:33

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez bzozka » 2015-02-23, 10:46

wilkosz napisał(a):A czy kredyt hipoteczny w Alior Banku dostępny jest w MDM?


TAK jest.
Na forum masz też temat o Alior Banku w MDM - ja korzystałem właśnie z dofinansowania do kredytu hipotecznego w Alior Banku właśnie w ramach MDM i wszystko było.
Oferta bardzo dobra - szybko można było wszystkie formalności wyjaśnić.

Posty: 13
Dołączył(a): 2017-09-13, 14:03

Re: Kredyt hipoteczny w Aliorze - opinie klientów

Postprzez Stach » 2018-03-24, 16:40

Przecież najlepiej sprawdzić w jakiejś porównywarce kredytowej, na przykład https://direct.money.pl/kredytymieszkaniowe/ , czy nam oferta kredytowa tego banku pasuje.



Powrót do Alior Bank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości