Zarejestruj

Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Avatar użytkownika
Posty: 21
Dołączył(a): 2014-02-22, 12:55
Lokalizacja: Wrocław

Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez Mocarna » 2014-02-23, 13:17

Poszukuję podstawowych opinii na temat kredytu konsolidacyjnego w BGŻ. Czy ktoś z Was zaciągał tam kredyt i mógłby powiedzieć mi kilka słów czy warto? Jakie są plusy i minusy?

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Avatar użytkownika
Posty: 24
Dołączył(a): 2014-02-25, 01:14

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ opinie klientów

Postprzez DEV » 2014-02-25, 01:32

Dla mnie ten kredyt konsolidacyjny był brzydko mówiąc uratowaniem tyłka.
Miałem dwa kredyty gotówkowe, które połączyłem w BGŻ. Jeszcze dwa lata temu zżerały mnie raty, miałem 2 raty łącznie po około 900 zł To trochę rujnowało mój budżet domowy. Nie powiem, że było lekko, bo jak jedna rata się spłaciła, to już pojawiała się druga.

Dogadałem się tak z przedstawicielem BGŻ, że skonsolidowali moje dwa kredyty gotówkowe, wydłużyli okres kredytowania i teraz spłaca praktycznie o połowę mniej kredytu i całość w jednej racie.

Pod względem technicznym oferta kredytu konsolidacyjnego w BGŻ też jest niezła.
Oprocentowanie według zmiennej stopy oprocentowania ustalanej jako suma stopy referencyjnej i marży Banku. Marża ustalana od kwoty kredytu i poziomu LTV (ryzyka kredytowego). W moim przypadku miałem spore to ryzyko i marża była wysoka, ale mój znajomy zaciągał i juz miał lepszą.

Konsolidować można praktycznie każdy kredyt:
    kredyt mieszkaniowy
    kredyt samochodowy
    pożyczkę hipoteczną
    pożyczkę gotówkową
    kredyt gotówkowy
    zobowiązania wynikające z umowy o kartę kredytową
    kredyt w rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym

Moja opinia jest pozytywna, ale czekam też na Wasze opinie w sprawie kredytu konsolidacyjnego w BGŻ. Pozdrawiam

Posty: 21
Dołączył(a): 2014-05-26, 08:40

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez Marlenka » 2014-05-26, 09:07

Jeśli chodzi o ranking kredytów konsolidacyjnych to widziałam, że oferta BGŻ jest wysoko tak więc chyb a się to musi opłaca.
największym plusem tej oferty to tak jak czytałam, że szybko ten kredyt można dostać i warunki także są przyzwoite.

Posty: 32
Dołączył(a): 2014-06-17, 08:23

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez opiniowiec » 2014-06-17, 08:39

kredyt mozna wziac nawet na 25 lat. ajną rzecza jest to, że raty można sobie ustalić albo stałe albo malejące. więc według własnych preferencji. faktycznie BGZ wysoko się klasyfikował w rankingu

Posty: 30
Dołączył(a): 2015-01-23, 10:27

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez wilkosz » 2015-01-23, 10:29

Ja mam kredyt konsolidacyjne w BGZ i jestem zadowolony. Nie musiałem załatwiać tony papierków jak to bywa w innych bankach a kredyt dostałem praktycznie od ręki - no i uratowali mi życie tym kredytem konsolidując moje długi...

Posty: 31
Dołączył(a): 2015-02-16, 11:01

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez Wiszczyk » 2015-02-16, 11:52

wilkosz napisał(a):Ja mam kredyt konsolidacyjne w BGZ i jestem zadowolony. Nie musiałem załatwiać tony papierków jak to bywa w innych bankach a kredyt dostałem praktycznie od ręki - no i uratowali mi życie tym kredytem konsolidując moje długi...


No to fakt.
Ja byłem ostatnio w Bank BGŻ w placówce i tez rozmawiałem na temat tego kredytu i też mi przedstawili bardzo ciekawe rozwiązania - tak więc pewnie tez skorzystam z pomocy w tym banku

Posty: 7
Dołączył(a): 2017-09-13, 14:03

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez Stach » 2017-09-13, 14:20

Wszyscy zainteresowani tematem powinni zerknąć tutaj https://www.kredytomania.eu/porada/konsolidacja-zadluzen.html , jest tu sporo wartościowej wiedzy na temat konsolidacji zadłużeń.

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-10-05, 14:22

Re: Kredyt konsolidacyjny w BGŻ: opinie, plusy i minusy

Postprzez Bamba82 » 2017-10-05, 14:26

Witam. Poszukuję pomocy doradcy. Wpadłam w pętle kredytową i chciałabym zamienić kredyty w jeden konsolidacyjny. Proszę o odzew.

Powrót do BGŻ BNP Paribas



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości