Zarejestruj

Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Posty: 19
Dołączył(a): 2013-01-31, 09:11

Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Roxy55 » 2013-01-31, 09:26

Co myślicie o ofercie kredytu samochodowego w BGŻ?
Czy taki kredyt w tym Banku jest atrakcyjny?

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 32
Dołączył(a): 2013-10-27, 13:13

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez kasiulek » 2013-10-27, 14:13

Ja nie polecam :) PAtrzac na oferty innych bankow raczej odpada - teraz najlepsze oferty maja Nordea i mbank , wiec lepiej wziac tam kredyt niz w BGZ :)

Avatar użytkownika
Posty: 19
Dołączył(a): 2014-02-18, 19:47
Lokalizacja: Kielce

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Komiko » 2014-02-18, 20:12

Kasiulek, schowaj się z tą swoją opinią, która jest bezpodstawna. I zanim zgłosicie mnie do admina, że jestem niekulturalny to zacznijmy od tego, że bank BGŻ nie wyróżnia w swojej ofercie kredytu samochodowego. Jeśli się mylę, to niech mnie kulę biją, ale przeszukuję stronę i albo jestem zbyt ślepy, albo sam już nie wiem.

Jedyne co mogę poratować kogoś, komu potrzebny jest kredyt samochodowy w Banku BGŻ, to niech uda się po kredyt gotówkowy i kupi za niego samochód. Z takich nowszych pożyczek, jest na przykład Pożyczka bez wyrzeczeń w BGŻ, gdzie można wziać na przykład 2000 zł i jak odda się w krótkim czasie (chyba do 30 dni), to nie ma na nią żadnego oprocentowania (jednak to ważne tylko do końca marca).

Kolejna pożyczka / kredyt gotówkowy to: Pieniądze na koncie od ręki, ale ciężko jest znaleźć jakieś szczegóły. Bank BGŻ w ogóle jakoś nie bardzo chce się chwalić szczegółami na stronach internetowych.

Internauci chwalą, że z bankiem BGŻ jest dobry kontakt, więc opinie na ten temat są ok.

Jeszcze raz podkreślam, że ja kredytu samochodowego w BGŻ nie znalazłem, natomiast ktoś może mnie zaskoczyć.

Posty: 21
Dołączył(a): 2014-05-26, 08:40

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Marlenka » 2014-05-26, 09:02

Ja mm kredyt samochodowy w BGŻ i jest ok.
Wzięłam 23 000 złotych na samochód z wkładem własnym 10 000 zł - oferta jedna z lepszych na rynku.
mam tutaj konto i dostałam jeszcze lepsze warunki - polecam :)

Posty: 32
Dołączył(a): 2014-06-17, 08:23

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez opiniowiec » 2014-06-17, 08:42

to prawda, że wiele ofert bank ma lepszych zdecydowanie dla klientów własnych niż zupełnie obcych. dlatego warto pomyslec o tym, aby zalozyc tam chociazby konto osobiste i dopiero starac się o ich produkty

Posty: 38
Dołączył(a): 2014-08-27, 20:26

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez max2 » 2014-08-30, 12:03

Niesądzę aby BGŻ oferował dobry kredyt samochodowy. Koszty tego kredytu są wysokie. Lepiej kształtuje się propozycja Millenium Bank:)

Posty: 30
Dołączył(a): 2015-01-23, 10:27

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez wilkosz » 2015-01-23, 10:30

A czy któs kto zna się na tych kredytach mógłby wypowiedzieć się jeszcze co do porównania tego kredyt na samochód z kredytem Getin auto?
Który lepszy? Na forach znacznie częściej polecają Getin Bank jeśli chodzi o kredyt na auto...

Posty: 31
Dołączył(a): 2015-02-16, 11:01

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Wiszczyk » 2015-02-16, 11:54

A gdzie można wysłać jakiś wniosek online o taki kredyt samochodowy żeby poznać dokładną ofertę w tym Banku?

Posty: 1
Dołączył(a): 2015-07-24, 00:32

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Logan1916 » 2015-07-24, 00:37

Taki sobie jest ten kredyt. Zamiast iść do banku polecam współpracę z J&J GROUP. Tylko tam można dostać auto w kredycie z dotacją- za oklejenie Waszego nowego samochodu reklamą. Co miesiąc z tego tytułu otrzymuje się 600 zł, mnie taka kwota wystarcza na całą ratę. Środki są wypłacane przez cały okres kredytowania.

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-05-24, 16:04

Re: Kredyt samochodowy w BGŻ opinie

Postprzez Krasek » 2017-05-24, 16:06

Witam Z bankami Można wygrać bo to o...!!

Właśnie z żoną wygraliśmy sprawę przeciwko Bankowi BNP.
Ale od początku, w 2012 r. kupiliśmy z żoną samochód za 105,000 wpłaty własnej mieliśmy 20,000 dostaliśmy w BNP kredyt na resztę. Jak to w życiu bywa w 2016 r firma padła nie było mnie stać na spłatę dalszej części rat, więc postanowiliśmy że oddamy samochód do banku. Do spłaty kredytu pozostało ok 67,000 W dniu zdania samochodu wartość auta buła ok 70,000 wiec pomyśleliśmy, że po oddaniu auta sprawa będzie załatwiona i że nic więcej nie trzeba będzie wpłacać. Ale okazało się że to nie takie proste hehehe ja głupi naiwny. Bank zrobił sobie własną wycenę auta. Jakież było moje zdziwienie jak bak BNP przysłał mi po 2 miesiącach wycenę swojego rzeczoznawcy. Okazało się, że wartość auta została wyceniona uwaga!!! na 36,000 zł heheh i tym samym zażądali zwrotu prawie 40,000 zł tzw. niedopłaty kredytu. Nikomu nie muszę mówić jaka była moja reakcja (jestem Cholerykiem ) ale nic przespałem się ze sprawą zapoznałem szczegółowo z wyceną i do dzieła. Wynająłem swojego rzeczoznawcę nie mówiąc mu nic bo chciałem żeby opinia jego była jak najbardziej obiektywna. A że Pan robiący wycenę był również powoływany jako biegły sądowy więc pomyślałem super na pewno będzie obiektywnie. zapłaciłem za wycenę 120 zł po paru dniach dostaliśmy wycenę na zlecenie moje. Jak się okazało wycena mojego rzeczoznawcy różniła się dokładnie 41,000 zł i wycenił auto na 67,000 zł. Huuuuura pomyślałem, ale to nie takie proste. aby coś zrobić w tej sprawie musiałem czekać aż bank wystąpi po klauzulę wykonalności i odda sprawę do komornika (niestety taka jest procedura w Polsce). A tu masz jak na złość bank wcale nie chciał oddać sprawy do sądu po klauzulę wykonalność tylko dręczyli nas jakimiś biurami windykacyjnymi.
Przez około roku opędzaliśmy się od telefonów z tych biur czy też kancelarii. aż w końcu wybuchłem przez telefon ( byłem bardzo niekulturalny dla pani która dzwoniła do mnie 120,000 razy dziennie) że w końcu osiągnąłem cel i poszli po klauzulę. Wówczas oddali sprawę do komornika. i dopiero wtedy mogłem działać. A mianowicie, wystąpiłem do sądu o wstrzymanie egzekucji komorniczej co sądy robią z automatu. Wówczas bank złożył sprzeciw od mojego wniosku i tak się rozpoczęła batalia. Sąd wyższej instancji z automatu oddalił banku zażalenie i skierował sprawę do sądu pierwszej instancji na rozpoznanie.
odbyła się pierwsza rozprawa. Został przesłuchany mój rzeczoznawca potem został przesłuchany ich rzeczoznawca. Aż pod koniec Sędzia powiedział, że obie opinie są prywatnymi opiniami i jeśli ma wydać wyrok potrzebna jest opinia biegłego sądowego. Za co musiałem zapłacić, ale nie wahałem się bo wiedziałem że sprawa jest wygrana. jak się okazało biegły sądowy po ok 2 miesiącach wydał opinię z wyceną. hahahaha wycena okazała się lepsza niż moja bo aż na 77,000 zł wycenił wartość auta. sędzia wydał wyrok 9, marca 2017 a 23,03,2017 wyrok się uprawomocnił. Skakałem pod niebiosa mówię najważniejsze to się nie poddawać walczyć do samego końca. Każdy kto ma podobne kłopoty pewnie w tym momencie by mi zazdrościł, Lecz jeszcze nie ma czego. Ponieważ 15,04,2017 dzwoni do mnie KRUK i pyta się kiedy wpłacę im 40,000 zł wraz z odsetkami. Aż mnie zamurowało ( no i już wiece jak ciśnienie cholerykowi może skoczyć) ale po chwili się uspokoiłem i tłumaczę babce bo przecież niczemu winna że wygrałem z BNP Paribas sprawę o właśnie te 40,000 zł i że ona nie ma prawa egzekwować tego i mówię że 23,03,2017 się uprawomocnił. ana to mi pani przez telefon z rozbrajającą szczerością oznajmiła, że 21,03,2017 bank sprzedał im prawo własności do długu. Więc jak się można domyśleć jest 24,05,2017 i sprawa jeszcze nie załatwiona. Dwu krotnie wysyłaliśmy wyrok sądu do Kruka i nic dalej dzwonią :) ale już niedługo będę szykował pozew przeciw Bankowi.
Pozdrawiam i przepraszam że aż tak się rozpisałem
jeśli ktoś ma podobny problem z bankiem chętnie pomogę bezpłatnie wystarczy napisz nr telefonu w meilu imię i nazwisko zadzwonię trzeba tępić takie praktyki banków
pomocwkredycie@onet.pl

EK

Następna strona

Powrót do BGŻ BNP Paribas



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość