Zarejestruj

Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Posty: 37
Dołączył(a): 2013-07-11, 08:05

Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez Marco » 2013-07-11, 08:54

Jakie są wasze opinie na temat kredytu gotówkowego w Getin Banku?
Słyszałem, że ma najniższe oprocentowanie - czy to prawda?

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 43
Dołączył(a): 2013-07-22, 08:05

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez Jakub_K » 2013-07-22, 08:47

Ja u nich brałam kredyt w Getinie a raczej za ich pośrednictwem...
Bardzo dobra firma, zajęli się mną lepiej niż w Banku.

Avatar użytkownika
Posty: 19
Dołączył(a): 2014-02-18, 19:47
Lokalizacja: Kielce

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez Komiko » 2014-02-18, 22:20

Ok, ja tam akurat brałem kredyt gotówkowy w Getin Banku i wiem co nie co na ten temat, dlatego też mogę wyrazić swoją opinię.

Z takich podstawowych rzeczy, hm...

Oprocentowanie jakie mi wyliczyli to było coś koło 15%, ale to nie wszystko, do tego dochodziła jeszcze jakaś marża. W moim przypadku nie płaciłem prowizji, ponieważ miałem tam konto bankowe i spełniłem kilka warunków, miałem zadeklarowaną wpłatę itp.

Okres kredytowania jest ogólnie do 7 lat, ale im więcej lat bierzemy ten kredyt gotówkowy, tym droższy będzie taki kredyt, dlatego ja wziąłem sobie na 3 lata i mniejszą kwotę. Ogólnie oferują do 15 000 zł (można to niby wziąć tylko na dowód osobisty i z minimum formalności). Jednak w moim przypadku musiałem tych formalności trochę popisać. Z 40 minut u przedstawiciela Getin Banku mi zeszło.

Nie wiem, może przez internet będzie nieco szybciej, dlatego jeśli chcecie, spróbujcie wypełnić wniosek i czekajcie na kontakt od przedstawiciela banku, który poprowadzi Was przez wszystkie etapy tego kredytu gotówkowego.

Amen

Posty: 2
Dołączył(a): 2014-02-18, 23:20

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez olivia-33 » 2014-02-18, 23:32

Niestety w Getin Banku jak stracisz pracę i nie możesz spłacać kredytu nie idą na żadne ugody, naliczają nie tylko odsetki ustawowe ale wysoko oprocentowane odsetki karne. Koleżanka przejechała się na kredycie w tym banku, dlatego nie polecam. Kredyt wydaje się tylko niski, ale wczytując się w umowę nie wychodzi tak mało tych odsetek. Rzeczywiste oprocentowanie jest wyższe, to taki trik w umowach. No i nie ma ubezpieczenia, a jak jest to nie zawsze respektowane. Lepiej uważać.

Avatar użytkownika
Posty: 36
Dołączył(a): 2014-05-30, 08:34
Lokalizacja: Polska

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez Boguslaw » 2014-05-30, 09:15

olivia-33 napisał(a):Niestety w Getin Banku jak stracisz pracę i nie możesz spłacać kredytu nie idą na żadne ugody, naliczają nie tylko odsetki ustawowe ale wysoko oprocentowane odsetki karne. Koleżanka przejechała się na kredycie w tym banku, dlatego nie polecam. Kredyt wydaje się tylko niski, ale wczytując się w umowę nie wychodzi tak mało tych odsetek. Rzeczywiste oprocentowanie jest wyższe, to taki trik w umowach. No i nie ma ubezpieczenia, a jak jest to nie zawsze respektowane. Lepiej uważać.


Z tego co ja widziałem w umowie jest podane RRSO i na nim się warto skupić a nie na oprocentowaniu bo to nie wszystkie koszty.
A jak straci się prace to od razu trzeba iśc do Banku i powiedzieć jaka sprawa i Banki zwykle ida na ugode jak od razu się do nich przyjdzie pogadać.
Nie mamy czasu do stracenia...

Posty: 32
Dołączył(a): 2014-07-01, 14:03

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez watchowy » 2014-07-01, 14:11

olivia-33 napisał(a):Niestety w Getin Banku jak stracisz pracę i nie możesz spłacać kredytu nie idą na żadne ugody, naliczają nie tylko odsetki ustawowe ale wysoko oprocentowane odsetki karne. Koleżanka przejechała się na kredycie w tym banku, dlatego nie polecam. Kredyt wydaje się tylko niski, ale wczytując się w umowę nie wychodzi tak mało tych odsetek. Rzeczywiste oprocentowanie jest wyższe, to taki trik w umowach. No i nie ma ubezpieczenia, a jak jest to nie zawsze respektowane. Lepiej uważać.



no chybaa każdy kto chce pożyczyć pieniądze to patrzy nie wylacznie na oprocentowanie, a na wszystkie koszty, po to właśnie służy wskaźnik RRSO. ale trochę szkoda, ze nie udało się koleżance dogadać z bankiem

Posty: 29
Dołączył(a): 2015-02-19, 11:12
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Kredyt gotówkowy w Getin Banku - prośba o opinie

Postprzez Gdanszczanin » 2015-02-19, 12:23

Ja miałem tutaj kredyt na 4000 złotych i wyszedł jakiś mary % z tego także super.
Wszystkie formalności udało się załatwić w kilkanaście minut - polecam :)

Powrót do Getin Bank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość