Zarejestruj

Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Posty: 10
Dołączył(a): 2017-05-29, 16:17

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez lukaszi » 2017-05-29, 16:22

Zachęcam do zapoznania się z szeroką gamą produktów bankowych oraz pozabankowych.
lukaszi.oferty-kredytowe.pl
Pozdrawiam

W nazej ofercie jest wiele ciekawych ofert z których warto skorzystać takich jak pożyczki pozabankowe, kredyty hipoteczne,konta osobiste i wiele innych.

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-07-14, 18:04

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez LUSTAR » 2017-07-14, 18:19

Bardzo odradzam usługę faktoringu w idea banku najpierw jest pakiet promocyjny na rok po roku po mimo wysłania odstąpienia od umowy dwa miesiące ciszy i trzy faktury w miesiącu za dwa zaległe i za kolejny.
Nie biorą pod uwagę żadnego odstąpienia od umowy wysłałem do nich pismo i nic tylko kolejne faktury i ponaglenia.
Po prostu od nich po podpisaniu umowy nie da się uwolnić tylko płacić 475zł za usługę z której nigdy nie korzystałem.

Posty: 30
Dołączył(a): 2013-09-10, 11:27

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez Martyna » 2017-07-22, 19:14

Wszystko zależy od tego co masz w umowie z nimi, bo jak znam życie to są tam koszty i warunki opisane. Jeżeli coś naliczyli Ci niezgodnie z umową albo masz wątpliwości to zawsze możesz złożyć reklamację. Chwilę poczekasz, ale będziesz mieć czarno na białym co, dlaczego i za ile.

Posty: 2
Dołączył(a): 2017-07-28, 13:04

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez astam » 2017-07-28, 13:05

Trzeba czytać umowy, wszystko jest napisane, a jak się czegoś nie rozumie to wystarczy z doradcy zapytać. Ja zanim podpisałem umowę to sporo czasu spędziłem na czytanie warunków i dopytywanie się. Serio, to nie boli. I lepiej to zrobić, niż potem żalić się. Ja do umowy przystąpiłem z pełną wiedzą, z faktoringu Idea Money jestem bardzo zadowolony.

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-08-02, 11:28

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez AndrzejM » 2017-08-02, 12:23

Naciągacze z Idea bank i Idea Faktoring - uważajcie !!!!
Co innego jest ustalane w rozmowie telefonicznej a co innego znajduje się na umowie !!
Po zapewnieniach doradcy że po pół roku mogę bez żadnych kosztów zrezygnować z umowy - podpisałem ją (i to był błąd)
Nie korzystałem z ich usług przez cały okres bo są za drodzy i nie miałem sposobności żeby z nich korzystać.
Po zbliżaniu się okresu półrocznego chciałem wysłać rozwiązanie umowy - lecz nie mogłem. Bo zostały by mi naliczone odsetki i kary umowne. Dopiero po okresie półrocznym można do nich wysłać pismo - tylko zapominają dodać że okres wypowiedzenia umowy to 1 miesiąc - ale i tak policzą Wam 2 miesiące.
Dlaczego ????
Już tłumaczę. Nie możecie wysłać pisma o rozwiązaniu umowy ( np. 30,06) przed tym terminem - bo kary umowne
Jeżeli wyślecie np 01.07 i dojdzie do nich 2-3.07 więc 30 dni przypada na 2.08 - i za ten miesiąc też zostaniecie obciążeni dodatkową opłatą !!
Czyli i tak im zapłacicie za 2 miesiące !!!!!
Płacicie więc już podwyższone opłaty od limitu (którego już nie chcecie) - bo wypowiedzieliście umowę !!!!
Zwykli naciągacze i tyle !!!!! Nie wierzcie w ich zapewnienia telefoniczne !!!!!
Nigdy więcej współpracy z Idea Bankiem i wszystkimi zależnymi od nich spółkami !!!
A opinie tutaj ,,trzeba czytać umowę,, itp są od pracowników tego banku !! W Umowie nic nie pisze - do tego dostajecie 10 załączników, wzorów itp.
Trzeba być prawnikiem żeby to pojąć - i na tym bazują !!!! Tak to jest napisane że podpiszecie - więc uważajcie !!!!!
Nie spotkałem zadowolonego klienta tej instytucji !!!

Posty: 30
Dołączył(a): 2013-09-10, 11:27

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez Martyna » 2017-08-30, 23:04

Opinię, że trzeba czytać to, co się podpisuje i że każdy ma prawo nie podpisać tego, co mu nie odpowiada, przekaże Ci każdy myślący człowiek. Nie trzeba być do tego pracownikiem banku, nie przesadzaj. No, w każdym razie ja nim nie jestem, a.... chciałabym. :)

Posty: 1
Dołączył(a): 2018-01-18, 23:05

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez Eliot » 2018-01-18, 23:27

Mam usługę od 3 miesięcy. W tym czasie wystawiłem kilka faktur z terminem płatności. Wszystkie próbowałem zrefinansować w faktoringu Idea, nie udało się żadnej!!! Usługa, która polega na tym, że płacę za "dysponowanie" kwotą 20 000 zł, co realnie przekłada się na 16 000, ale prowizja liczona od 20 000. najważniejsze jest jednak to, ze Twój kontrahent MUSI podpisać się pod zgodą i cyrografem przesłanym przez Idea. Kto, przy zdrowych zmysłach to zrobi?, zwłaszcza gdy nie jest klientem Idea. Jak dotąd żaden z moich klientów nie zgodził się dobrowolnie (a tylko dobrowolna zgoda wchodzi w grę) na finansowanie przez faktoring. Mało tego, faktura sprzedażowa MUSI zawierać numer konta IDEA jako konta do przelewu. Czyli wystawiasz fakturę, jak w moim przypadku, na kwotę 60 000 brutto, termin płatności 30 dni. Formalności w IDEA wraz z uzyskaniem (potencjalnym) zgody Twojego kontrahenta to minimum 5 dni. Potem jest weekend, potem IDEA potrzebuje 2-3 dni na dokonanie przelewu na Twoje konto w wysokości 16 000 zł. W tym czasie przychodzi deklaracja VAT i część tej kwoty trafia na konto Urzędu Skarbowego, w moim przykładzie to 4 850 PLN. Realnie zostało mi niecałe 11 000 zł, z czego muszę opłacić prowizje IDEA, ale UWAGA od kwoty 20 000, bo taką wartością faktoringu "dysponuję". Minęło ponad dwa tygodnie, za następne dwa miałbym swoje 60 000 zł, ale mieć nie będę, gdyż moje pieniądze trafią na konto IDEA i tylko oni mogą zdecydować, kiedy przeleją moje należności na moje konto. To może trwać, gdyż faktoring ma swoje konta w ING, a nie w IDEA. - Zanim podpiszecie umowy faktoringu zapytajcie "swoich" klientów, kontrahentów czy wyrażą zgodę, aby Twoje faktury były gwarantowane przez IDEA faktoring. Najpierw czeka Was droga przez mękę, aby wytłumaczyć im co to jest faktoring, a potem usłyszycie stanowcze NIE!!!!

Posty: 2
Dołączył(a): 2018-06-11, 23:22

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez radinnii87 » 2018-06-11, 23:25

Martyna napisał(a):Opinię, że trzeba czytać to, co się podpisuje i że każdy ma prawo nie podpisać tego, co mu nie odpowiada, przekaże Ci każdy myślący człowiek. Nie trzeba być do tego pracownikiem banku, nie przesadzaj. No, w każdym razie ja nim nie jestem, a.... chciałabym. :)


Dokładanie. Ja współpracuje z nimi od stycznia i jest ok.

Poprzednia strona

Powrót do Idea Bank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość