Zarejestruj

Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Posty: 10
Dołączył(a): 2017-05-29, 16:17

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez lukaszi » 2017-05-29, 16:22

Zachęcam do zapoznania się z szeroką gamą produktów bankowych oraz pozabankowych.
lukaszi.oferty-kredytowe.pl
Pozdrawiam

W nazej ofercie jest wiele ciekawych ofert z których warto skorzystać takich jak pożyczki pozabankowe, kredyty hipoteczne,konta osobiste i wiele innych.

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-07-14, 18:04

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez LUSTAR » 2017-07-14, 18:19

Bardzo odradzam usługę faktoringu w idea banku najpierw jest pakiet promocyjny na rok po roku po mimo wysłania odstąpienia od umowy dwa miesiące ciszy i trzy faktury w miesiącu za dwa zaległe i za kolejny.
Nie biorą pod uwagę żadnego odstąpienia od umowy wysłałem do nich pismo i nic tylko kolejne faktury i ponaglenia.
Po prostu od nich po podpisaniu umowy nie da się uwolnić tylko płacić 475zł za usługę z której nigdy nie korzystałem.

Posty: 30
Dołączył(a): 2013-09-10, 11:27

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez Martyna » 2017-07-22, 19:14

Wszystko zależy od tego co masz w umowie z nimi, bo jak znam życie to są tam koszty i warunki opisane. Jeżeli coś naliczyli Ci niezgodnie z umową albo masz wątpliwości to zawsze możesz złożyć reklamację. Chwilę poczekasz, ale będziesz mieć czarno na białym co, dlaczego i za ile.

Posty: 2
Dołączył(a): 2017-07-28, 13:04

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez astam » 2017-07-28, 13:05

Trzeba czytać umowy, wszystko jest napisane, a jak się czegoś nie rozumie to wystarczy z doradcy zapytać. Ja zanim podpisałem umowę to sporo czasu spędziłem na czytanie warunków i dopytywanie się. Serio, to nie boli. I lepiej to zrobić, niż potem żalić się. Ja do umowy przystąpiłem z pełną wiedzą, z faktoringu Idea Money jestem bardzo zadowolony.

Posty: 1
Dołączył(a): 2017-08-02, 11:28

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez AndrzejM » 2017-08-02, 12:23

Naciągacze z Idea bank i Idea Faktoring - uważajcie !!!!
Co innego jest ustalane w rozmowie telefonicznej a co innego znajduje się na umowie !!
Po zapewnieniach doradcy że po pół roku mogę bez żadnych kosztów zrezygnować z umowy - podpisałem ją (i to był błąd)
Nie korzystałem z ich usług przez cały okres bo są za drodzy i nie miałem sposobności żeby z nich korzystać.
Po zbliżaniu się okresu półrocznego chciałem wysłać rozwiązanie umowy - lecz nie mogłem. Bo zostały by mi naliczone odsetki i kary umowne. Dopiero po okresie półrocznym można do nich wysłać pismo - tylko zapominają dodać że okres wypowiedzenia umowy to 1 miesiąc - ale i tak policzą Wam 2 miesiące.
Dlaczego ????
Już tłumaczę. Nie możecie wysłać pisma o rozwiązaniu umowy ( np. 30,06) przed tym terminem - bo kary umowne
Jeżeli wyślecie np 01.07 i dojdzie do nich 2-3.07 więc 30 dni przypada na 2.08 - i za ten miesiąc też zostaniecie obciążeni dodatkową opłatą !!
Czyli i tak im zapłacicie za 2 miesiące !!!!!
Płacicie więc już podwyższone opłaty od limitu (którego już nie chcecie) - bo wypowiedzieliście umowę !!!!
Zwykli naciągacze i tyle !!!!! Nie wierzcie w ich zapewnienia telefoniczne !!!!!
Nigdy więcej współpracy z Idea Bankiem i wszystkimi zależnymi od nich spółkami !!!
A opinie tutaj ,,trzeba czytać umowę,, itp są od pracowników tego banku !! W Umowie nic nie pisze - do tego dostajecie 10 załączników, wzorów itp.
Trzeba być prawnikiem żeby to pojąć - i na tym bazują !!!! Tak to jest napisane że podpiszecie - więc uważajcie !!!!!
Nie spotkałem zadowolonego klienta tej instytucji !!!

Posty: 30
Dołączył(a): 2013-09-10, 11:27

Re: Faktoring w Idea Banku , prawdziwe opinie i koszty tej usługi

Postprzez Martyna » 2017-08-30, 23:04

Opinię, że trzeba czytać to, co się podpisuje i że każdy ma prawo nie podpisać tego, co mu nie odpowiada, przekaże Ci każdy myślący człowiek. Nie trzeba być do tego pracownikiem banku, nie przesadzaj. No, w każdym razie ja nim nie jestem, a.... chciałabym. :)

Poprzednia strona

Powrót do Idea Bank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości