Zarejestruj

eKonto m w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Avatar użytkownika
Posty: 38
Dołączył(a): 2014-02-14, 12:21
Lokalizacja: Wronki

eKonto m w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez PiotrekCwarz » 2014-02-15, 17:46

Sprawa wygląda następująco. Mam takiego siostrzeńca, który ma 14 lat. Widzę, że młody zaczyna się interesować sprawami bankowości. Ostatnio rozmawialiśmy na temat kont bankowych, pytał mnie jak to dokładnie jest z tymi kontami bankowymi, czy to jest darmowe, czy można na tym jakoś zarobić.

Wytłumaczyłem mu kwestie lokat, kont bankowych, wytłumaczyłem mu jak działa ten cały system bankowości, że Ty wpłacasz kasę bankowi, bank daje kredyty na inwestycje i zarabia na procencie i wszystko się kręci (uproszczony model).

Znalazłem ofertę konto dla młodych w mBanku (ekonto m) i wydaje się ciekawa. Nie zagłębiałem się dokładnie w nią jeszcze, ale zastanawiam się czy są jakieś mankamenty tej oferty na które trzeba by było uważać. Na pewno chciałbym uniknąć jakiś opłat za kartę (chyba to jest darmowe). Nie wiem też czy młody będzie miał zawsze tam jakieś środki, a nawet jeśli będzie maił, to czy będzie je wypłacał. Czy to jest wymagane, żeby uniknąć opłat.

Ja jeszcze się w temat zagłębię, ale o informacje jakieś na ten temat też bym Was prosił, bo każda informacja z pierwszej ręki, to jednak jest co innego.

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 29
Dołączył(a): 2014-05-19, 22:49

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez magdalena71 » 2014-05-19, 23:41

w sumie też jestem ciekawa jak to wygląda, bo aktualnie szukam jakiejś ciekawej oferty skierowanej do studentów (powiedzy darmowe konto, alb dostęp do wszystkich bankomatów). Czy ktoś z Was posiada takie konto?

Avatar użytkownika
Posty: 30
Dołączył(a): 2014-07-01, 10:27

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez marce » 2014-07-01, 11:21

nie wiem jakie dokładnie są warunki w mBanku jeśli chodzi o to IzzyKonto, ale jakoś przeglądałam ostatnio rankingi takich kont dla osób niepełnoletnich i Izzy Konto było jednym z najbardziej polecanych. Wydaje mi się, że warto zwrócić uwage na ich ofertę, zwłaszcza, że tradycyjne konto mają bardzo fajne

Avatar użytkownika
Posty: 30
Dołączył(a): 2014-07-14, 12:00

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez Magdula » 2014-07-14, 12:34

czy ktoś mógłby mniej więcej opisać warunki IzzyKOnta w mBanku? Gdzie lepiej założyć takie konto? faktycznie w mBanku czy może znacie jakieś lepsze oferty?

Posty: 29
Dołączył(a): 2015-02-19, 11:12
Lokalizacja: Gdańsk

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez Gdanszczanin » 2015-02-19, 12:38

Magdula napisał(a):czy ktoś mógłby mniej więcej opisać warunki IzzyKOnta w mBanku? Gdzie lepiej założyć takie konto? faktycznie w mBanku czy może znacie jakieś lepsze oferty?


najlepiej i najszybciej to wysłać sobie wniosek online.
Na stronie http://konto-internetowe.pl/ masz chyba takie wnioski do tego izzy konta w mBanku.
A jak nie to wejdź na stronę Banku.

Avatar użytkownika
Posty: 1
Dołączył(a): 2015-10-08, 15:08
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez Kast24 » 2015-10-08, 15:12

Moim zdaniem jedno z lepszych kont dla dzieciaków. Praktycznie wszystko darmowe, a pociecha uczy się oszczędzania. Ja bym w to poszła - co więcej założyłabym takie konto dla siebie gdybym mogła,ale niestety wiek już nie ten:)

Avatar użytkownika
Posty: 2
Dołączył(a): 2015-10-23, 16:21
Lokalizacja: Warszawa

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez RobertMarc » 2015-10-23, 16:25

Jakieś 7 lat temu miałem izzy konto i nadal je mam (teraz mam jeszcze ekonto i biznes konto) i powiem wam że ciekawa sprawa że izzy jest cały czas rachunkiem z oprocentowaniem - 0,7%. Nie jest to szał ale znaleźć zwykły ROR z takim oprocentowaniem jest trudno.
Pozdrawiam!

Avatar użytkownika
Posty: 3
Dołączył(a): 2017-02-15, 02:55
Lokalizacja: Kraków

Re: IzzyKonto w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez EmanuelK » 2017-02-15, 03:00

Kiedyś takie miałem, nie ma ukrytych opłat, wszystko darmowe, więc polecam gorąco:)

Posty: 26
Dołączył(a): 2018-02-12, 13:56

Re: eKonto m w mbanku dla młodzieży - opinie czy darmowe?

Postprzez bankona » 2018-02-12, 14:58

Jest bezpłatne. Przecież nikt nie będzie chciał płacić za konto dla dziecka.

Powrót do mBank



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości